skip to Main Content

Dag 2: Lotgenotengroep voor kinderen en jongeren (8-16 jaar) die te maken hebben (gehad) met een overlijden in het gezin

Start over 1 Maand, 16 Dagen

3 november 2019 10:00 - 16:00

Inhoud van de Lotgenotengroep voor kinderen en jongeren van 8-16 jaar: 

Een unieke, praktische 2-daagse voor kinderen en jongeren, waarin omgaan met alles door en rondom het overlijden van een gezinslid aan bod komt.

Alle kinderen en jongeren die hebben deelgenomen aan onze lotgenotengroepen vertellen altijd dat ze het prettig vinden om met leeftijdsgenoten in dezelfde situatie over hun gezinssituatie te praten.  Ze herkennen gevoelens en dingen waar ze tegenaan lopen of die ze moeilijk vinden bij elkaar: dat geeft steun en erkenning. Veel jongeren vertellen dat ze zich daardoor gehoord voelen, minder “anders” en minder eenzaam. Vaak horen we ook dat ze het niet gemakkelijk vinden om thuis over hun gevoelens en de situatie te praten, maar door een lotgenotengroep valt deze drempel weg. Bij de evaluaties zien we steevast dat de deelnemers steun en uitwisseling hebben ervaren en informatie (praktisch en emotioneel) van elkaar gekregen hebben waardoor ze de thuissituatie beter en prettiger aan kunnen. Ze hebben van elkaars ervaringen geleerd, en uiten daardoor gemakkelijker hun emoties en gedachten. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en zelfregie.  Ze voelen zich sterker en hebben een positiever beeld van de toekomst. Ook vergroten ze hun netwerk met ervaringsdeskundigen doordat ze ook buiten de groepen om contact met elkaar houden als ze een klik hebben.

Al onze lotgenotengroepen werken volgens de op maat gemaakte Zilveren Maan methode, een methode die ontwikkeld is door Marielle van de Laan, verlies- en rouwexpert.

De training is interactief: groepsgesprekken worden afgewisseld met allerlei praktische werk- en spelvormen.

De lotgenotengroep wordt begeleidt door twee professionele en ervaren verlies- en rouwcoaches van Zilveren Maan.

 

Doel van de Lotgenotengroep: 

De kinderen en jongeren leren op een interactieve wijze beter omgaan met het overlijden van een dierbare en alle gevoelens en gedachten die daarbij spelen.

 

Doelgroep: Kinderen en  jongeren van 8-16 jaar die te maken hebben (gehad) met een overlijden in het gezin.

Data: De training vindt plaats op 13 oktober en 3 november van 10.00-16.00 uur.

Locatie: De Boshutten, Scoutingpad 1 te Castricum

Kosten:  295 euro per persoon inclusief BTW, inschrijfkosten, administratiekosten, lunches, lekkers en drinken.

 

Deelname of vragen?

Voor deelname aan deze Lotgenotengroepen of vragen over de Lotgenotengroepen, kun je ons mailen op info@zilverenmaan.org

        

Back To Top