skip to Main Content

Unieke Masterclass “Verdriet en verlies bij (jonge) mantelzorgers, in theorie en praktijk”

Start over 4 Maanden, 28 Dagen

15 april 2020 19:30 - 21:30

Inhoud van de Masterclass: 

Uit ervaring blijkt dat de ondersteuning en begeleiding van jonge mantelzorgers specifieke vaardigheden vraagt die wezenlijk anders zijn dan bij kinderen die te maken hebben met een scheiding of overlijden binnen het gezin.Tijdens deze Masterclass worden daarom theorie en praktijk  gemixt en komen in ieder geval de volgende thema’s aan bod: splitsing tussen rouw en verlies bij (jonge) mantelzorgers, de rouw- en verliescirkel, het duale rouwproces, rouwtaken, hulpbronnen, verdriet en verlies bij brussen (broers en zussen) en de (praktische en emotionele) begeleiding en ondersteuning van (jonge) mantelzorgers.

Doel van de Masterclass: 

Deelnemers leren de belangrijkste aspecten van verlies en rouw bij (jonge) mantelzorgers in theorie en praktijk, het signaleren van jonge mantelzorgers en mogelijk verlies en verdriet bij hen en ook hoe ze hen hierbij kunnen ondersteunen en begeleiden.

Werkwijze:

Theorie en praktijk worden aan elkaar gekoppeld, ook door diverse werkvormen. De Masterclass is interactief en praktisch van aard.

 

Doelgroep: ouders/verzorgers, leerkrachten, IB-ers, pedagogisch medewerkers, kraamverzorgsters, verpleegkundigen, coaches, hulpverleners, verwijzers< HR-adviseurs, managers/leidinggevenden en andere belangstellenden.

Locatie: Oude Parklaan 111, 1901 ZZ Castricum

Kosten:  75 euro per persoon inclusief BTW, inschrijfkosten, administratiekosten, koffie/thee.

 

Deelname of vragen?

Voor deelname aan deze Masterclass of vragen over de Masterclass, kun je ons mailen op info@zilverenmaan.org

Back To Top