skip to Main Content

Rouwen is overweldigend en gaat vaak samen met gevoelens die soms tegenstrijdig kunnen zijn. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen is rouwen confronterend en leidt dit tot een periode van heel hard werken aan jezelf. Want een ingrijpend verlies verwerken gaat vaak niet vanzelf.

 

De verlies- en rouwexperts van Stichting Zilveren Maan bieden verschillende programma’s, workshops, masterclasses en (individuele) begeleiding aan voor  leden van (sport)verenigingen, kinderverpleegkundigen, verloskundigen, kraamverzorgenden en andere professionals.

 

Onze lotgenotengroepen

Stichting Zilveren Maan organiseert groepen waarin kinderen en jongeren de kans krijgen om hun verdriet en verlieservaringen met lotgenoten te delen onder begeleiding van twee professionele coaches.

De kracht van onze werkwijze ligt in het ontmoeten van lotgenoten, gevoelens en ervaringen (h)erkennen en elkaar ondersteunen. De programma’s zijn gericht op preventieve hulp waarmee we voorkomen dat deze kinderen en jongeren (verder) stagneren in een gezonde ontwikkeling.

Wij bieden verschillende programma’s aan:

  • Echtscheidingsprogramma voor de allerjongsten (van 4 tot 8 jaar)
  • Echtscheidingsprogramma voor kinderen vanaf 8 jaar en tieners die te maken hebben (gehad) met een echtscheiding
  • Overlijdensprogramma voor kinderen of tieners die een gezinslid hebben verloren
  • Jonge Mantelzorgersprogramma voor kinderen of tieners met een chronisch ziek, ernstig ziek (fysiek en/of psychisch), gehandicapt, verslaafd gezinslid of bij autisme.

Wij organiseren lotgenotengroepen waarbij organisaties de kosten dragen, soms ook met een (kleine) bijdrage van de ouders. Daarnaast draaien wij groepen waarvoor de ouders volledig zelf de kosten betalen.

 

Onze preventieve activiteiten

Als je als organisatie of (sport)vereniging plotseling geconfronteerd wordt met het overlijden van een kind, een vrijwilliger of een medewerker, is het vaak lastig door alle emoties en verdriet om te bedenken of je de juiste stappen zet. Je wilt de opvang van de kinderen goed verzorgen, aandacht hebben voor tegenstrijdige gevoelens, zakelijke aspecten regelen, bedenken hoe de communicatie moet verlopen en nog tientallen andere acties tegelijkertijd in werking zetten.

Het kan helpen als je vooraf een aantal zaken regelt, voordat er sprake is van het (a.s.) overlijden van een teamlid of een van de kinderen. Stichting Zilveren Maan kan hierbij helpen. Wij doen dit o.m. door het maken van draaiboeken en het aanbieden van praktische modules met thema’s als rituelen en het organiseren van een herdenkingsbijeenkomst. Ook bieden wij workshops aan over verlies en rouw.

Deze modules kunnen op inschrijving gevolgd worden of op maat afgenomen worden. Kijk voor ons actuele aanbod op de website  of neem contact met ons op om je vragen en wensen te bespreken.

De ervaren, professionele verlies- en rouwexperts van Zilveren bieden kunnen ook individuele begeleiding bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Mocht je meer willen weten over wat we voor je kunnen betekenen en wat de kosten zijn, neem dan contact met ons op per mail (info@zilverenmaan.org) of telefonisch op 06-524 529 69. Of neem een kijkje op onze website  https://zilverenmaan.org/.

 

Onze webwinkel

Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe materialen voor het onderwijs, de kinderopvang en andere organisaties. Neem een kijkje op onze website en zie ons aanbod met de Zilveren Maan verkenningskaarten voor emoties, standaard draaiboeken bij rouw en verlies, materialen voor rituelen en nog veel meer.

Contactgegevens

T: 06 – 524 529 69
E: info@zilverenmaan.org

Als je als ouder, jongere, werkgever of vanuit de gemeente belangstelling hebt voor onze programma’s en wilt weten of we iets voor je kunnen betekenen, kun je een berichtje sturen via ons contactformulier of ons bellen. We geven je graag alle gevraagde informatie!

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte omtrent het laatste nieuws.

Contactgegevens

Als je als ouder, jongere, werkgever of vanuit de gemeente belangstelling hebt voor onze programma’s en wilt weten of we iets voor je kunnen betekenen, kun je een berichtje sturen via ons contactformulier of ons bellen. We geven je graag alle gevraagde informatie!

Volg ons op Social Media

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte omtrent het laatste nieuws.

Back To Top