skip to Main Content

Aanbod voor scholen en hulp voor rouwende medewerkers

Is er sprake van een situatie van rouw en verlies bij kinderen en/of volwassenen op school? Is er een naaste van een leerkracht of medewerker overleden? Ligt een collega in scheiding, of is de (v)echtscheiding inmiddels achter de rug maar zijn de emoties nog vers? Is een medewerker mantelzorger thuis? Uit onderzoek blijkt dat rouw, verlies en het verrichten van mantelzorgtaken veel invloed hebben op het leven en functioneren van mensen. In bijna alle gevallen nemen mensen pijn, verdriet en emoties mee naar hun werk. Het beïnvloedt hun werk op alle gebieden, ook in contacten met collega’s en leidinggevenden. Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van uw medewerkers.

Omgaan met verlies op school

Stichting Zilveren Maan verzorgt lotgenotengroepen op scholen (zie pagina Gemeenten voor dit aanbod), zowel binnen het basis- als voortgezet onderwijs. Ook bieden wij ouderavonden aan voor scholen en themabijeenkomsten voor de kinderen/jongeren in de klas over rouw en verlies. Daarnaast verzorgen wij een workshop of training voor het schoolteam van het betreffende kind , bijvoorbeeld over het thema “hoe als leerkracht om te gaan met verlies in de klas”.

Hoe kun je een rouwende collega het best helpen?

Dat is een moeilijke vraag. In de praktijk weten collega’s vaak niet hoe ze kunnen helpen, wat ze wel of niet kunnen zeggen of doen. Wanneer het reëel is dat iemand na het overlijden van de partner of een kind weer aan het werk gaat? Stichting Zilveren Maan biedt workshops en trainingen aan om hierbij te helpen. Deze geven inzicht, zitten vol tips en bieden praktische oplossingen. We kunnen ook groepsbijeenkomsten voor medewerkers verzorgen, als er bijvoorbeeld een collega overlijdt of er een incident/calamiteit is op het werk waarbij verlies en rouw een rol spelen.

Alle trainingen en workshops kunnen we op maat en in company organiseren. We vertellen je graag meer als je contact met ons opneemt.

Mogen wij jullie helpen?

Is één van de onderstaande dingen bij jullie op de zaak aan de hand? Laat ons helpen, wij hebben hier veel ervaring mee. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen (geheel vrijblijvend) contact met je op.

  • Een collega heeft zijn partner verloren
  • Een collega heeft een kind verloren
  • Een collega zit in een (v)echtscheiding
  • Een collega gaat door een zwaar rouwproces

Mogen wij je helpen? Vul dan het formulier in!


Back To Top