Actueel

Boekpresentatie “Florian is niet voorbij”

Mirjam Louwen- van Bekkum heeft een aangrijpend boek geschreven over het overlijden van haar zoontje Florian. Florian en zijn tweelingzusje Celeste worden geboren als 3e en 4e kind in het gezin van Mirjam en haar man. Florian bleek echter al spoedig na zijn geboorte ernstig ziek te zijn en overleed. Zijn moeder schreef in deze periode een veelgelezen blog waarin zij openhartig vertelt over haar schuldgevoelens, haar frustraties over sommige reacties van anderen en over verwarrende en tegenstrijdige emoties. Want naast groot verdriet zijn er ook positieve ervaringen. Mirjam vertelt in haar boek het hele verhaal, vanaf het eerste slechte nieuws tot en met de uitvaart van Florian en de nasleep. Zij laat zien dat je immens verdriet kunt omzetten in een hoopvolle toekomst.

We zijn trots dat Marielle van der Laan, onze verlies- en rouwexpert, een bijdrage heeft mogen leveren aan het boek van Mirjam. Marielle beschrijft in haar bijdrage hoe rouwen bij kinderen in verschillende leeftijdsfasen verloopt. Bij de boekpresentatie mocht Marielle ook een bijdrage leveren en heeft zij, wat uitgebreider dan in het boek, de aanwezigen meegenomen in haar ervaringen met kinderen en jongeren met verlies en in rouw.

 

 

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.