Deelnemen

Meedoen aan een lotgenotengroep van Zilveren Maan

Gaan je ouders scheiden? Is iemand van wie je houdt ziek geworden of overleden? Dan heb je verdriet. Begrijpelijk. Ondertussen gaat alles gewoon door. Op school, bij de sportclub of vereniging, bij vrienden en vriendinnen thuis … Het leven lijkt hetzelfde, maar voor jou is alles anders. Het is moeilijk om daarmee om te gaan. Hoe laat je merken dat je verdrietig bent? Hoe praat je erover met anderen?

Wij kunnen je helpen. Stichting Zilveren Maan organiseert lotgenotengroepen. Dat zijn groepen waarin je andere kinderen en jongeren ontmoet die net als jij iets ingrijpends hebben meegemaakt.

REVIEWS

Wat lotgenoten zeggen

Deelnemer echtscheidingsgroep
Deelnemer echtscheidingsgroep
Lees verder
Wat ik wil vasthouden van wat ik heb geleerd tijdens het echtscheidingsprogramma? Dat ik beter kan nadenken over hoe ik me voel.
Moeder deelneemster jonge mantelzorgersgroep
Moeder deelneemster jonge mantelzorgersgroep
Lees verder
Opmerkingen van andere kinderen raken mijn kind nu minder. Ze geeft aan dat die gewoon echt niet begrijpen wat er aan de hand is.
Vader deelnemer echtscheidingsgroep
Vader deelnemer echtscheidingsgroep
Lees verder
Ik ben verbaasd dat mijn zoon er zoveel aan heeft gehad. Ik dacht dat hij er nuchter over was en het redelijk op orde had.

Praten helpt 

Echt waar. Het is moeilijk om te praten over wat je hebt meegemaakt, maar je zult zien dat het helpt om je verdriet te verwerken. Dat horen we van alle kinderen en jongeren die deelnemen aan onze lotgenotengroepen. Je bent niet de enige die te maken heeft met verlies, scheiding of ziekte. Praten met anderen die begrijpen hoe jij je voelt, helpt enorm. Want samen sta je sterker.

Zilveren Maan heeft al veel lotgenotengroepen georganiseerd. Kinderen en jongeren beoordelen de groepen vaak met een 9.

De lotgenotengroepen vinden plaats op school (en in principe onder schooltijd). Deelname wordt veelal bekostigd door de gemeente en is in dat geval kosteloos voor de ouders. De meeste groepen duren 7 weken, elke week komen we 1,5 uur bij elkaar.

Praten helpt

Is er geen Zilveren Maan lotgenotengroep in jouw gemeente? Ook individuele begeleiding is mogelijk (de kosten voor individuele begeleiding bedragen 69,50 euro per uur inclusief BTW).