Team

Mariëlle van der Laan 

Mariëlle van der Laan is de directeur en eigenaar van Praktijk Zilveren Maan. Ze is gespecialiseerd in rouwverwerking en heeft vele opleidingen en cursussen gevolgd in het vakgebied. In 2008 startte ze Praktijk Zilveren Maan vanuit een persoonlijke missie. Als moeder van twee pleegzonen met jong gestorven ouders heeft Mariëlle gezien dat haar kinderen enorm geholpen zijn bij het verwerken van hun verdriet omdat er iemand voor ze was. Ouders/verzorgers kunnen in een periode van rouw vaak niet helemaal overzien wat er gebeurt – dan is onafhankelijke en deskundige begeleiding essentieel. 

Nicole Roelfsema 

In haar coachingspraktijk in Alkmaar begeleidt Nicole kinderen en volwassenen bij rouw en verlies door samen op zoek te gaan naar hun veerkracht en kracht. Daarnaast geeft Nicole coaching, om te ontdekken waar iemands kwaliteiten liggen en persoonlijke groei te stimuleren. Nicole biedt in haar praktijk o.a. trajecten aan op basis van de ACT Therapie (Acceptance & Commitment Therapy).

Esther Duineveld-Beentjes 

Bij ‘Houvast bij Verlies’, de praktijk van Esther, helpt ze mensen bij de verwerking van verlies en rouw. Daarnaast werkt Esther in het basisonderwijs. Esther is geduldig, integer en heeft een groot inlevingsvermogen. Esthers missie is om iedereen de ruimte te geven verlies te uiten op zijn/haar eigen manier. Veiligheid, vertrouwen en compassie staan centraal. 

Sophie Smarius

Sophie Smarius is werkzaam als Orthopedagoog in een kleinschalige praktijk voor psychologie, pedagogiek en remedial teaching in Amsterdam. Daarnaast is ze mindfulnesstrainer voor kinderen en volwassenen. Sophie biedt een luisterend oor en een veilige omgeving, waar kinderen en ouders hun verhaal kwijt kunnen. Acceptatie en vertrouwen zijn kernbegrippen. 

Naast haar werk als orthopedagoog heeft Sophie door persoonlijke levenservaringen een speciale interesse in rouwverwerking. Sophie gelooft sterk in de veerkracht van kinderen en zet zich daarom in voor verschillende instanties die gezinnen helpen bij verlies. 

Klaartje van den Berg-Steenbeeke 

Sinds 2004 werkt Klaartje in de jeugdhulpverlening. Tijdens haar werk kwam ze regelmatig verlieservaringen tegen. Verlies van een dierbare, scheiding; steeds vaker zag Klaartje dat de problemen waar mensen mee lopen, te maken hebben met verlies in hun jeugd. 

Dit onderwerp interesseerde haar, daarom startte ze bij het Land van Rouw de post-HBO opleiding Rouw- en Verliesverwerking, gefocust op kinderen en jongeren. Deze rondde Klaartje af in 2012 en sindsdien heeft ze een eigen praktijk voor kinderen, gezinnen en scholen. Klaartje is gespecialiseerd in vechtscheidingen en is als vrijwilliger actief bij verschillende organisaties. 

Mirjam Stuifbergen-Sterk 

Vorig jaar stopte Mirjam vanwege omstandigheden met werken en ging ze op zoek naar wat ze écht wilde. Ze kwam in contact met Mariëlle van Praktijk Zilveren Maan en leerde alles over de werkwijze. Dankzij deze persoonlijke ontwikkeling werkt Mirjam nu bij De Hermelijn, met kinderen van 2 tot 8 jaar met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. 

Als coach bij Stichting Zilveren Maan begeleidt Mirjam kinderen om ze meer vertrouwen te geven, sterker te maken en mee te geven dat zij mogen zijn wie zij zijn. 

Bianca Horn-Smit

Als moeder van drie kinderen en een mooie ster, hoopt Bianca kinderen en volwassenen te begeleiden met rouwverwerking en een stukje met ze mee te lopen tot zij hun eigen weg weer kunnen vervolgen. Bianca is Spiritueel Coach en rondt momenteel de studie Integraal Energetisch Therapeut af. 

Karin Baas

Karin werkt al heel wat jaren als leerkracht in het basisonderwijs. Haar behoefte om  kinderen nog meer écht te kunnen horen, zien en begrijpen bracht haar bij Stichting Zilveren Maan. Karin is vol verwondering en respect over de bijzondere momenten die ze ziet plaatsvinden in de lotgenotengroepen. Blij om te mogen leren en een klein steentje bij te kunnen dragen aan dit mooie team.

Kim Beijen

Haar passie ligt bij het werken met kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Het zijn van een luisterend oor en tools aanreiken om emoties te reguleren. Kim heeft ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs, jeugdzorg en slachtofferhulp gericht op ouders/jeugd. Op dit moment rond ze haar HBO Bachelor af als Kindercoach, haar focus ligt op laagdrempelige hulpverlening rondom opvoeding. De Zilveren Maan groepen sluiten hier mooi op aan en Kim is blij zich op deze manier in te kunnen zetten voor jongeren die te maken hebben met rouw en verlies.