Actueel

Een kleuter lost een probleem helemaal zelf op

In de echtscheidingsgroep voor kleuters hebben we het uitgebreid over problemen: welke problemen zie jij, hoe voel je jezelf daaronder, wat kun je er aan doen, hoe los je een probleem op. Ontroerend is het altijd om te zien hoe de kinderen elkaar, ook op deze jonge leeftijd, van tips en adviezen voorzien. En vertellen tegen welke problemen ze aanlopen nu papa en mama gaan scheiden of nu ze inmiddels gescheiden zijn. We sluiten de bijeenkomst positief en fijn met elkaar af en spreken af elkaar volgende week weer te zien.

Bij het begin rondje in de volgende les vertelt een jongetje dat hij ruzie heeft gehad met zijn vader. Hij vind dat echt niet leuk vertelt hij. “Maar”, vertelt hij trots, “ ik heb het zelf opgelost”. Vervolgens doet hij uitgebreid verslag hoe hij het heeft aangepakt  en wat het resultaat was van zijn acties. En, hij had een sticker van zijn vader gekregen voor zijn aanpak, hoe leuk is dat!

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.