Actueel

Een unieke, praktische 2-daagse voor kinderen, waarin omgaan met alles door en rondom het overlijden van een gezinslid aan bod komt.

Op 11 en 18 januari a.s. organiseert Stichting Zilveren Maan weer een unieke, praktische 2-daagse voor kinderen. Tijdens deze interactieve 2-daagse komt alles wat kinderen ervaren rondom het overlijden van een gezinslid aan bod en helpen we hen bij het verweven van hun verlies en rouw in hun leven. Alle kinderen die hebben deelgenomen aan onze lotgenotengroepen vertellen altijd dat ze het prettig vinden om met leeftijdsgenoten in dezelfde situatie over hun gezinssituatie te praten.  Ze herkennen gevoelens en dingen waar ze tegenaan lopen of die ze moeilijk vinden bij elkaar: dat geeft steun en erkenning. Veel kinderen vertellen dat ze zich daardoor gehoord voelen, minder “anders” en minder eenzaam. Vaak horen we ook dat ze het niet gemakkelijk vinden om thuis over hun gevoelens en de situatie te praten, maar door een lotgenotengroep valt deze drempel weg. Bij de evaluaties zien we steevast dat de deelnemers steun en uitwisseling hebben ervaren en informatie (praktisch en emotioneel) van elkaar gekregen hebben waardoor ze de thuissituatie beter en prettiger aan kunnen. Ze hebben van elkaars ervaringen geleerd, en uiten daardoor gemakkelijker hun emoties en gedachten. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en zelfregie.  Ze voelen zich sterker en hebben een positiever beeld van de toekomst. Ook vergroten ze hun netwerk met ervaringsdeskundigen doordat ze ook buiten de groepen om contact met elkaar houden als ze een klik hebben.

Al onze lotgenotengroepen werken volgens de op maat gemaakte Zilveren Maan methode, een methode die ontwikkeld is door Marielle van de Laan, verlies- en rouwexpert. De lotgenotengroep wordt begeleidt door twee professionele en ervaren verlies- en rouwcoaches van Zilveren Maan. Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website: https://zilverenmaan.org/agenda/dag-1-lotgenotengroep-voor-kinderen-6-12-jaar-die-te-maken-hebben-gehad-met-een-overlijden-in-het-gezin/

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.