Actueel

In het najaar organiseert Stichting Zilveren Maan een nieuwe lotgenotengroep voor kinderen en jongeren van 8-16 jaar die te maken hebben (gehad) met het overlijden van een gezinslid

In het najaar organiseert Stichting Zilveren Maan een nieuwe lotgenotengroep voor kinderen en jongeren van 8-16 jaar die te maken hebben (gehad) met het overlijden van een gezinslid.

Deze lotgenotengroep is een unieke, praktische 2-daagse training, waarin plezier en omgaan met alles wat door en rondom het overlijden van een dierbare aan bod komt. De training is interactief: groepsgesprekken worden afgewisseld met allerlei praktische werk- en spelvormen.

Alle deelnemers aan onze lotgenotengroepen vertellen altijd dat ze het prettig vinden om met leeftijdsgenoten in dezelfde situatie over hun gezinssituatie te praten. Ze herkennen gevoelens en dingen waar ze tegenaan lopen of die ze moeilijk vinden bij elkaar: dat geeft steun en erkenning. Veel kinderen/jongeren vertellen dat ze zich daardoor gehoord voelen, minder “anders” en minder eenzaam. Vaak horen we dat ze het niet gemakkelijk vinden om thuis over hun gevoelens en de situatie te praten, maar door een lotgenotengroep valt deze drempel weg. Bij de evaluaties zien we steevast dat de deelnemers steun en uitwisseling hebben ervaren en informatie (praktisch en emotioneel) van elkaar gekregen hebben waardoor ze de thuissituatie beter en prettiger aan kunnen. Ze hebben van elkaars ervaringen geleerd, en uiten daardoor gemakkelijker hun emoties en gedachten. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en zelfregie. Ze voelen zich sterker en hebben een positiever beeld van de toekomst. Ook vergroten ze hun netwerk met ervaringsdeskundigen doordat ze ook buiten de groepen om contact met elkaar houden als ze een klik hebben.

Al onze lotgenotengroepen werken volgens de op maat gemaakte Zilveren Maan methode, een methode die ontwikkeld is door Marielle van de Laan, verlies- en rouwexpert. De lotgenotengroep wordt begeleidt door twee professionele en ervaren verlies- en rouwcoaches van Zilveren Maan.

De inschrijving voor deze lotgenotengroep is nu geopend. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de pagina “Zilveren Maan Academie” op onze website. Of klikken op https://zilverenmaan.org/agenda/lotgenotengroep-voor-kinderen-en-jongeren-die-te-maken-hebben-gehad-met-een-overlijden/

       

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.