Actueel

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving pleit voor makkelijkere studiecompensatie voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers die tijdens hun studie veel tijd kwijt zijn aan de zorg voor zieke ouders, zouden makkelijker studiecompensatie moeten krijgen. Die mogelijkheden zijn volgens de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving nu nog beperkt en legt onnodige druk op deze groep.

Dit schrijft de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in een essay over maatschappelijke verwachtingen en mentale druk onder jongvolwassenen. Volgens de RVS ontbreekt de ondersteuning of flexibiliteit voor mensen die moeite hebben om aan eenzijdige maatstaven voor presteren te voldoen. Zo schrijft de Raad dat er veel aandacht is voor het ondersteunen van topsporters, bijvoorbeeld in aantal lesuren en momenten voor toetsing, maar voor jonge mantelzorgers die bijvoorbeeld veel tijd kwijt zijn met de zorg voor zieke ouders, zijn de mogelijkheden om daar in hun studieprogramma rekening mee te houden een stuk beperkter. Dat geldt ook voor mensen met een taalachterstand.

Wij zijn het absoluut eens met de RVS dat er goed gekeken moet worden naar wat jonge mantelzorgers nodig hebben! Voor meer informatie over het pleidooi van de RVS, neem een kijkje op https://www.zorgvisie.nl/rvs-makkelijker-studiecompensatie-voor-jonge-mantelzorger/?tid=TIDP186403XD9116BDADBF046F1956FB96158D28841YI4&utm_medium=email&utm_source=20180713%20nieuwsbrief%20zorgvisie%20-%20dagelijks&utm_campaign=NB_Zorgvisie

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.