Actueel

Subsidie BUCH gemeenten voor programma’s op de basisscholen en het voortgezet onderwijs

Al verscheidene jaren biedt Praktijk Zilveren Maan verschillende rouwgroepen aan op scholen in Noord-Holland, zowel op basisscholen als binnen het voortgezet onderwijs. We zijn bijzonder blij dat de BUCH gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) de stichting in het kader van preventie voor 2018 subsidie hebben toegekend, waardoor Praktijk Zilveren Maan in opdracht van Stichting Zilveren Maan nieuwe groepen kan gaan starten.

Dit betekent dat scholen kosteloos leerlingen mee kunnen laten doen waardoor de kinderen en jongeren een verlieservaring met lotgenoten kunnen delen onder begeleiding van 2 van onze professionele coaches.

Wij gaan, afhankelijk van de behoefte, verschillende programma’s aanbieden in deze gemeenten:

  • Stoere Schildpadden voor echtscheidingskinderen van 4-6 jaar.
  • Dappere Dino voor echtscheidingskinderen van 6-8 jaar.
  • Echtscheidingsprogramma voor echtscheidingskinderen vanaf 8 jaar en tieners.
  • Overlijdensprogramma voor kinderen of tieners die een gezinslid hebben verloren.
  • Jonge Mantelzorgersprogramma voor kinderen of tieners met een chronisch ziek, ernstig ziek (fysiek en/of psychisch), gehandicapt, verslaafd gezinslid of bij autisme)

Deze programma’s worden door de verschillende deelnemers gewaardeerd met gemiddeld een 9,3. Geweldig dat de kinderen en jongeren uit de BUCH gemeenten hier aan kunnen deelnemen!

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.