Actueel

Tweede “Verliestraining Stichting Zilveren Maan” van start in september 2019

Op 27 september a.s. starten we voor de 2ex, in samenwerking met Praktijk Zilveren Maan,  de 3-daagse “Verliestraining Stichting Zilveren Maan”, voor iedereen die meer wil weten over verlies in de breedste zin van het woord. Zo maken we een splitsing tussen rouw en verlies en gaan we dieper in op het duale rouwproces, verlies en verdriet, de rouwtaken, algemene kwaliteiten en valkuilen en zullen eveneens de hulpbronnen aan de orde komen. Er is tijdens de training voldoende mogelijkheid om theorie en achtergronden te koppelen aan de praktijk, en stil te staan bij hoe om te gaan met verlies en verdriet.

Op dag 1 ligt de focus op de verschillende verliesgebieden, de overeenkomsten, verschillen en uitingsvormen van verlies en de verlies- of transitiecirkel. Op dag 2 ligt de focus op rouw: welke soorten rouw zijn er, hoe ziet een rouwproces eruit, welke rouwreacties zien we, welke rituelen zijn geschikt en wat zijn de rouwtaken. De 3e dag bespreken we onder meer hulpbronnen, valkuilen, kwaliteiten en afscheid nemen in verschillende leeftijdsfasen.

Stichting Zilveren Maan begeleidt, als landelijke werkende stichting, vanuit verbinding en vertrouwen kinderen en jongeren in diverse lotgenotengroepen zodat ze verder kunnen na verlies, in elke vorm.

Werkwijze

Theorie en praktijk worden aan elkaar gekoppeld, ook door diverse werkvormen. De training is interactief, en van de deelnemers wordt een actieve houding gevraagd.

Doel

Deelnemers leren de belangrijkste aspecten van verlies en de effecten van verlies, verdriet en rouw.  Als de training met goed gevolg is afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat.

Doelgroep

De training staat open voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, coaches, intern begeleiders, pastoraal werkers, vertrouwenspersonen, hulpverleners, (kinder)rouwtherapeuten, kinderverpleegkundigen, kraamverzorgenden en (school)maatschappelijk werkers en andere belangstellenden die meer willen leren over verlies.

 

Data en tijd: Driedaagse training:

Dag 1 op 27-9-19:            10.00-15.00 uur

Dag 2 op 11-10-19:          10.00-16.00 uur

Dag 3 op 1-11-19:            10.00-16.00 uur

 

Locatie: Oude Parklaan 111/1.18, 1901 ZZ Castricum

 

Kosten: De kosten zijn € 770,- (exclusief 21% BTW) inclusief koffie/thee en lunches, inschrijf- en administratiekosten en organisatiekosten. Tip: veel werkgevers zijn bereid de kosten van de training te vergoeden!

 

Deelnemen of vragen?

Voor opgave aan de training of vragen over deelname, kun je bellen met Mariëlle van der Laan, telefoon 06-524 529 69 of mailen via ons mailadres: info@zilverenmaan.org

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.