Actueel

Workshop “Verlies” op basisschool gegeven na het overlijden van een vader van 2 kinderen

Marielle en Nicole, verlies- en rouwdeskundige coaches van Zilveren Maan, hebben 2 workshops “Verlies” gegeven aan een groep 7 en groep 8 van een basisschool. In deze groepen zitten 2 kinderen die onlangs hun vader hebben verloren. Onze coaches zijn met de kinderen in gesprek gegaan over verlies, verdriet en rouw: over wat het is, hoe het kan voelen, hoe je elkaar als klasgenoten kunt ondersteunen en wat je wel/niet kunt doen.

Het waren bijzonder mooie gesprekken, met veel openheid, begrip en emoties. Per klas werd er ook een “woordspin” gemaakt, die van groep 8 staat hieronder afgebeeld. We hopen dat we de kinderen die hun vader verloren hebben en de kinderen uit de klas zo hebben kunnen helpen want zo jong al zo’n verlies zelf moeten verweven in je leven gaat vaak niet vanzelf gaat maar ook klasgenootjes vinden het niet altijd gemakkelijk om met een kind in de klas om te gaan die zo’n groot verlies heeft moeten doormaken.

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.