Actueel

Workshopreeks voor volwassenen: “Samen het pad van rouw en verlies lopen na het verlies van een dierbare door zelfdoding”

Het is ingrijpend als je een dierbare verliest door zelfdoding. Veel nabestaanden blijven, naast hun verdriet en pijn, ook achter met talloze vragen en emoties. Praten met mensen uit je familie en omgeving kan fijn zijn. Maar soms kan het ook goed of prettiger zijn om met iemand te spreken die je niet kent maar die wel hetzelfde heeft meegemaakt.  In onze workshops ontmoeten lotgenoten elkaar, mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en daardoor vaak beter begrijpen wat je doormaakt, waar je mogelijk mee worstelt en hoe je jezelf voelt.

In de praktijk blijkt elke keer weer dat lotgenoten (h)erkenning bij elkaar ervaren, en steun en uitwisseling. Ze leren van elkaars ervaringen, geven elkaar informatie en kunnen vaak hun emoties daardoor gemakkelijker uiten. We merken in onze groepen dat dit het zelfvertrouwen en het gevoel van zelfregie versterkt.  Ook vergroten de deelnemers hun netwerk met ervaringsdeskundigen doordat ze ook buiten de groepen om contact met elkaar houden als ze een klik hebben.

Daarom organiseert Stichting Zilveren Maan een interactieve workshopreeks voor volwassenen die wordt begeleid door twee ervaren verlies- en rouwdeskundige coaches die werken volgens de Zilveren Maan methode. Deze methode is ontwikkeld is door Marielle van de Laan, verlies- en rouwexpert. De workshops zijn geen therapiegroepen.

Onderwerpen die onder meer aan de orde komen in de workshops zijn:

  • Uitingsvormen van verlies en rouw
  • Rouwtaken en het duale rouwproces inclusief rouwreacties
  • Omgaan met gevoelens en gedachten (onder andere eenzaamheid, gemis, verlangen, schuld en schaamte)
  • Hulpbronnen en valkuilen
  • Verhogen van veerkracht en weerbaarheid.

Data en tijd

De workshopreeks vindt plaats van 10.00-11.30 uur op:

  • 17 april
  • 8 mei
  • 15 mei
  • 5 juni
  • 12 juni

 

Locatie: Oude Parklaan 111/1.18, 1901 ZZ Castricum

Kosten

De kosten voor de workshopreeks bedragen € 295,–  (inclusief 21% BTW) inclusief koffie/thee.

Veel werkgevers blijken in de praktijk bereid te zijn (een deel van) de kosten te vergoeden in het kader van preventie of verminderen/verkorten ziekteverzuim.

Deelnemen of vragen?

Voor opgave aan de training of vragen over deelname, kun je bellen met Mariëlle van der Laan, telefoon 06-524 529 69 of mailen via ons mailadres: info@zilverenmaan.org

 

Bij voldoende aanmeldingen verzorgen wij een doorlopend aanbod. Bij voldoende aanmeldingen verzorgen wij een doorlopend aanbod. Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum aantal deelnemers is 10.

 

Op onze website is meer informatie te vinden over onze stichting en ons aanbod: https://zilverenmaan.org/

Deel dit bericht

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar info@zilverenmaan.org. Wil je liever bellen? Dat kan ook: 06-52452969.